Hoe kan Chiropractie scoliose verminderen?

Scoliose is het best te benoemen als een S-vormige rug. De klachten kunnen uiteenlopen van mild, tot zeer ernstig. De chiropractor kan onderdeel zijn van een blijvende oplossing:

  • Met specifieke druktechnieken zorgen we voor letterlijk meer bewegingsruimte

  • Klachten kunnen we snel en effectief verminderen

  • Met het juiste “onderhoud” kunnen we de pijn structureel en enorm verminderen

Informatie over de scoliose

Scoliose is in feite een S-bocht in de rug. Hiermee bedoelen we een kromming naar links of naar rechts. Dit ontstaat zonder duidelijke aanleiding en begint vaak in de pubertijd. Een gezonde wervelkolom heeft een S-vorm. Dit betekent dat de wervelkolom bovenin de rug een stukje naar achteren is “gebold” en onderin de rug naar voren is “gehold”. Door deze buiging heeft de rug extra kracht en stabiliteit. De gezonde kromming van de rug is dan ook een essentieel onderdeel van onze anatomie. Scoliose veroorzaakt vaak pijn bij het buigen en doordat de scheeftstand ook invloed heeft op de wijze van bewegen en het gebruik van de spieren kan dit ook in rust pijn veroorzaken. Ook kunnen zenuwen bekneld raken. En kan stijfheid een gevolg zijn.

Behandeling van de scoliose

Er is geen duidelijke aanleiding voor scoliose, maar dit kan erfelijk zijn. Van chiropractie is het wetenschappelijk aangetoond dat het goede resultaten geeft bij scoliose (Morningstar, 2011) (Byun et al. 2016). Door een correctie van de houding, probeert de chiropractor de scoliose te verminderen. Hierdoor komt er een meer symmetrische belasting en dus minder compensatie van de spieren. Door specifieke druktechnieken creëert de chiropractor meer ruimte tussen de wervels en kan het zenuwstelsel weer beter functioneren.

Gratis advies tegen scoliose van de chiropractor

Wil je blijvend van scoliose af? Vraag een gratis advies aan. Geloven wij dat we jouw klacht blijvend kunnen oplossen? Dan beginnen we met een intake-gesprek en volgt een daarna het behandelplan.

De praktijk

De ondernemerstuin is een verzamellocatie voor bedrijven werkzaam in de Health, Food & innovation. In het karakteristieke pand bevinden zich onder andere diverse zorgverleners. Bij binnenkomst vindt u een wachtruimte, een restaurant en een receptie. Het pand kent een prettige en unieke sfeer onder andere door het vele groen en de binnen vijver. De uitstraling van de locatie voelde direct goed en deed Jeroen van Beers besluiten om daar zijn praktijk te vestigen.

Uw chiropractor Jeroen van Beers

Ik ben Jeroen van Beers en sinds 2013 ben ik woonachtig in Alkmaar. In datzelfde jaar ben ik hier mijn praktijk begonnen. In 2005 heb ik mijn 5 jarige studie afgerond aan de Anglo European College of Chiropractic. Hier heb ik uitgebreide medische kennis opgedaan en direct daarna ben ik begonnen met werken in Heereveen. In 2009 besloot ik mijn eigen praktijk te starten in Almere waar ik ook opgegroeid ben. (www.chiropractie-almere.nl) In 2011 leerde ik mijn huidige vrouw kennen en dit bracht mij naar Alkmaar waar ik mij direct thuis voelde. Inmiddels ben ik trotse vader van een zoon en dochter die ook regelmatig even langskomen en de beweegbare tafel altijd erg interessant vinden.

De Ondernemerstuin

De ondernemerstuin is een verzamellocatie voor bedrijven werkzaam in de Health, Food & innovation. In het karakteristieke pand bevinden zich onder andere diverse zorgverleners. Bij binnenkomst vindt u een wachtruimte, een restaurant en een receptie. Het pand kent een prettige en unieke sfeer onder andere door het vele groen en de binnen vijver. De uitstraling van de locatie voelde direct goed en deed Jeroen van Beers besluiten om daar zijn praktijk te vestigen.

Klanten vertellen

Onze reviews spreken voor zichzelf.

Pieter van Sligtenhorst

"Ik kan Chiropractie van Beers Alkmaar van harte aanbevelen. Jeroen is uiterst deskundig en neemt alle tijd voor je. Zijn aanpak is persoonlijk, geduldig en professioneel. Hij heeft mijn rug- en nekklachten weggenomen. Ik kom nog een aantal keer per jaar terug voor onderhoud, erg fijn!"

Dinah Erdmann

"Moest meneer van Beers tijdens mijn vakantie raadplegen over een vernauwde nek. Ik kreeg heel snel een afspraak en de behandeling was geweldig - ik was de volgende dag symptoomvrij. Meneer van Beers is erg vriendelijk en meegaand. De communicatie in het Engels was geen probleem. Een Duitssprekende collega van hem bood zelfs aan om te tolken."

Jela Post

"Ik heb zeer goede ervaringen met Chiropractie van Beers. Je wordt goed en professioneel behandeld en ik ben snel van mijn lage rugklachten afgekomen. Ik voel mij beter en kom regelmatig terug om mijn rug goed te ''onderhouden''. Ik kan Chiropractie van Beers van harte aanbevelen!"

Cor Schellingerhout

"Het is een hele fijne chiropractor, na verschillende behandelingen gehad te hebben is er merkbaar door de dag heen verbetering, voorafgaand wordt er met goed overleg gevraagd waar de knelpunten zitten en wat de beste oplossing is om deze te voorkomen. Na bijna een 1 chiropractie merk ik door de dag heen een hele verbetering."

Paul van der Tuuk

"Ik zelf loop nu 3 jaar bij Jeroen van Beers, en ben daar binnen gekomen met zware nek en rugklachten. Sinds zijn behandelingen ben ik van mijn rug en nek klachten af, ik ga nog steeds om de 5 weken heen. Zodat mijn nek en rug soepel blijven. Mijn ervaring is erg positief bij Jeroen, hij luistert inderdaad goed naar je klachten en past daar zijn behandeling op aan."

Maak direct een afspraak!

Wij geven u graag een gratis introductie. Hierin komt u meer te weten over chiropractie en hoe dit kan bijdragen aan het verhelpen van uw klachten.